miércoles, 24 de julio de 2019

Excursiones 1º Bach

Energia eòlica:

Va venir a l’aula de tecnologia industrial una dona de General Electric a explicar-nos les bases de l’energia eòlica.

Va portar una presentació de la empresa on treballa. Va donar-nos diferentes dades les quals ens van sorprendre moltíssim. Bàsicament perquè els números eren gegants. Els aerogeneradors tenen una altura que varia depenent de la localització i produeixen energia depenent de la velocitat del vent. 

Va ser una presentació que va agradar a tothom ja que no crec que ningú sàpigues les dimensions dels aerogeneradors. També va ser una gran oportunitat per conèixer l’enginyeria industrial. Va explicar per sobre el sector d’energies renovables i no m’importaria una segona part.


HP:

Al segon trimestre vam anar a l’empresa HP. La fábrica d’allà està centrada en la fabricació i disseny d'impressores.

Primerament ens vam reunir tots a una sala i els dos caps de l’empresa ens van presentar un powerpoint amb informació de l’empresa des de els seus inicis fins avui. Em va sorprendre molt el número de vendes per segon que estaven fent i també que Hewlett i Packard es van separar i van anar cadascun per lliure; per això es diu ara HP i no Hewlett i Packard. A continuació vam esmorzar i després ens van separar en dos grups. Tots dos grups vam visitar totes les instal·lacions, passant per impressores 3D molt cares fins a congeladors, passant per impresores desmontades i oficines.

Personalment va ser una excursió molt interessant. Vaig aprendre coses noves i va ser molt interactiva. Els qui ens estaven parlant eren molt amables, sabien del que parlaven i responien les nostres preguntes. La visita va ser molt interactiva, vam veure com treballaven i ens van deixar veure impressions ja fetes en 3D,

Logística:

Al tercer trimestre ens va venir un home, amb estudis d’ADE i experimentat en el sector alimentari, a parlar sobre la logística. Ell treballa actualment a Intralox

La logística cobreix la gestió i la planificació de les activitats dels departaments de compres, producció, transport, emmagatzematge, manteniment i distribució.
El transport s’encarrega de moure la mercaderia del punt A fins el punt B.
La logística prepara, enmagatzema, coordina el transport, gestiona els pagaments i s’encarrega de que la mercaderia estigui en bones condicions.
A la cadena de subministrament compra la materia prima, parla amb els proveïdors, fabrica el producte, el distribueix, posa els productes als punts de venda, el consumidor el compra i finalment hi ha ha un servell post venta.
Des de un punt objectiu i sense voler ofendre a ningú, no vaig aprendre res de nou i no va ser massa interessant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario